EYT son dakika gelişmeleri 2022: EYT nedir, ne zaman çıkacak, kimleri kapsıyor?

EYT son dakika gelişmeleri 2022: EYT nedir, ne zaman çıkacak, kimleri kapsıyor?

EYT yasası için bekleyiş sürüyor. Geçtiğimiz gün Bakan Bilgin’den gelen son dakika açıklamasıyla çıkış tarihi için yılsonu işaret edilmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan bir son dakika açıklaması daha geldi. Açıklamanın ardından hız kazanan EYT nedir, ne zaman çıkacak, kimleri kapsıyor, şartları neler soruları gündemde. İşte, EYT son dakika haberleri

EYT SON DAKİKA: NE FİNLANDİYA NE ALMANYA MODELİ!

Bakan Vedat Bilgin EYT çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada formüllere dair “Ne Finlandiya ne Almaya; kendi modelimizi uygulayacağız” dediği belirtildi. Buna göre bir süredir gündeme gelen formüllerin haricinde bir çalışma hazırlandığı anlaşılmış oldu. Emeklilikte Yaşa Takılanların yanı sıra staj süresi de gündemde yer alacak konulardan biri olacak.

EYT Meclis’e geliyor! Son dakika EYT haberleri

BAKAN BİLGİN`DEN EYT AÇIKLAMASI: ÇÖZÜM YOLLARI ÜRETİYORUZ

Bursa`da konuşan konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile ilgili açıklamalarda bulundu. EYT dosyasının önlerinde olduğunu ve ileriki günlerde tamamlanacağını söyleyen Bakan Bilgin, “Türkiye`nin her sosyal meselesi bizim önümüzdedir. Bunların üzerinde çalışıyoruz, bunların üzerinde çözüm yolları üretiyoruz. Formüller buluyoruz” dedi.

 

EYT’DE SON DURUM NEDİR?  EYT NE ZAMAN ÇIKACAK? 

EYT TARİHİ İÇİN GÖZLER BAKAN BİLGİN’İN AÇIKLAMASINA ÇEVRİLDİ!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Emeklilikte yaşa takılanlar sorunun çözümü için masada çeşitli formüller bulunurken, Dağ çalışmaların hızlandığını belirtti. Hamza Dağ EYT sorunun çözüleceği tarihi de açıkladı. Buna göre 2022 yılının sonu 2023’ün başında EYT çözüme kavuşmuş olacak.

EYT NEDİR?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak da bilinen EYT, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sigortalı çalışanların emekli olabilmeleri için öne sürülen yaş şartını hedefliyor.

Bu bağlamda prim ödemelerini ve sigortalılık süresini tamamlayan vatandaşlar, 1999 yılında çıkarılan yasa doğrultusunda yaş şartını yerine getirmeyenler emekli olamıyor.

EYT çalışmaları, 1999 yılından önce sigorta girişi olanların emekli olup olmamalarıyla iligli olan yaş koşulunu değerlendiriyor. kaynak